Sandvisuri cu vinete la gratar

 

 Populare in intreaga lume, vinetele sunt intrebuintate la o serie de mancaruri clasice, cuprinse intr-o gama larga de retete.

Exotice datorita gustului si texturii lor, vinetele pot fi preparate intr-o varietate de moduri diferite.


Ingredientele necesare pentru sandvisurile cu vinete la gratar sunt urmatoarele:


Vinetele:

4 lingurite de ulei de masline

1 catel de usturoi, tocat fin

1 1/2 lingurita de busuioc proaspat, tocat

sare, dupa gust

piper negru proaspat, macinat

2 vinete mici


Sandvisurile:

1/2 ceasca cu crema de branza

4 bucati de paine foccacia, taiate in jumatate, pe lungime sau alta paine

Foccacia este o paine speciala italiana, care se coace in cuptor si se prepara cu cimbru si ulei de masline.

2/3 cana de spanac, spalat si uscat

4 felii de rosii


Mod de preparare:

Pentru vinete:

Preincalziti gratarul la foc mediu.

Adaugati intr-un bol mic ulei de masline, usturoi, sare, piper proaspat, macinat si 1/2 lingurita de busuioc proaspat, tocat.

Amestecati pana cand s-au omogenizat toate ingredientele.

Ambele parti ale feliilor de vinete se ung cu ulei de masline.

Puneti vinetele pe gratar si lasati-le cate 3 minute pe fiecare parte.


Sandvisurile:

Se amesteca tot intr-un bol mic crema de branza, 1 lingura de busuioc proaspat, tocat, sare si piper proaspat, macinat.

Amestecul de branza se intinde pe patru jumatati de paine foccacia.

Apoi se pune deasupra spanacul, o felie de rosii si se acopera cu celelalte felii de paine foccacia.


Fie ca sunt folosite in salate, supe, aperitive, musaca ori garnituri, vinetele sunt nemaipomenit de delicioase.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

    O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.

  • File de peste cu cascaval la cuptor

    O reteta gustoasa de peste, cu care va puteti astepta musafirii la masa de pranz este cea de file de peste cu cascaval la cuptor.

  • Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor

    Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate cat mai alese pentru persoanele speciale din viata noastra. Va propunem sa incercati pentru zilele festive ce vor urma reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.

  • Medalioane de somon cu legume la gratar

    O reteta apetisanta, pe care sa o preparati in zilele mohorate si friguroase poate fi cea de medalioane de somon cu legume la cuptor.

  • Zacusca cu vinete si ciuperci

    Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.


Warning: fopen(cache/ec8aa662e8022d79775a60fcb4cd06ea) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139