Mancare de castraveti

Ingrediente: 15 castraveti acri, rosii bulion 2 linguri, ulei masline 2 linguri, ceapa, usturoi 20 g, tarhon, piper, sare. Preparare: Se taie carnea slaba de porc, cuburi mici si se caleste cu ceapa (se stinge cu apa pentru a nu fi foarte arsa si toxica) si cu usturoiul, taiat feliute subtiri. Se acopera cu capacul pentru inabusire. O data calita ceapa, usturoiul si carnea rumenita (maxim 5 minute) se adauga castraveti acri (saramura ) storsi cu mana in prealabil foarte bine, taiati ca pentru salata de cruditati rondele. Se calesc putin mestecind in mincare 3 minute si se adauga apa ca sa ii acopere dupa care se lasa sa fiarba 20 minute la foc scazut. Se adauga uleiul de masline 2 linguri, piper, sare dupa gust si se presara frunze uscate de tarhon peste. Se serveste calda cu vin alb.

Articole asemănătoare

  • Salata de castraveti in stil asiatic

    O salata de castraveti este racoritoare, savuroasa, plina de prospetime si excelenta mai ales in zilele calduroase, cand satura si hidrateaza. Dar in aceasta versiune altfel banalii castraveti sunt cu totul schimbati datorita sosului dens, pe baza de soia si otet de orez, cu note picante si sarate.

  • Cocktail cu gin, suc de lamaie si suc de castraveti

    Secretul acestei bauturi mai putin obisnuite este sucul cat mai proaspat, pe cat posibil din castraveti si lamai bio, dar si un gin de calitate.

  • Salata simpla de castraveti cu iaurt

    Salata de castraveti cu iaurt nu este altceva decat salata traditionala greceasca, cunoscuta generic sub numele de tzatziki. Iaurtul, ingredient de baza in numeroase retete mediteraneene, de capra sau de oaie, contine calciu si alti nutrienti de care organismul are nevoie in perioada sezonului estival.

  • Castraveti cu telina in saramura

    Conservele si muraturile pregatite cu migala in bucataria noastra ne vor incanta in sezonul rece, alaturi de o mancare delicioasa. Asadar, va prezentam o reteta de castraveti cu telina, in saramura.

  • Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru

    O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.