Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru

 O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru.

Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.

 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

1,2 kg morcovi

4 linguri de ulei de masline

100 g masline verzi

2 catei de usturoi

1 lingurita de zahar pudra

1 ceapa

100 ml vin alb

sare

piper

cateva fire de coriandru

 

Se prepara astfel:

Morcovii se spala si se curata.

Apoi se taie rondele subtiri.

Ceapa se curata si se taie tot rondele.

Ambele legume se pun intr-un vas.

Apoi se adauga uleiul de masline.

Se pun si maslinele verzi, care se desareaza mai intai.

Se lasa la foc mic timp de 3 minute.

Apoi se pune vinul alb.

Se adauga zaharul pudra, sarea si piperul.

Se pune si putina apa rece.

Se acopera vasul respectiv si se lasa la fiert la foc potrivit cam 25 de minute.

Aproape de final, se adauga usturoiul maruntit.

Se presara si coriandrul, tocat fin.

Se serveste alaturi de o portie de friptura de curcan.

Sursa foto

Articole asemănătoare