Paine de casa cu masline verzi si capere

 O paine de casa cu arome mediteraneene puteti obtine daca preparati reteta de paine de casa cu masline verzi si capere.

 

Ingrediente necesare:

550 g faina din grau, speciala pentru prepararea painii ori faina alba

150 g faina de secara

2 lingurite de sare fina

1 pliculet de drojdie uscata

500 ml apa

60 g capere

100 g masline verzi

1 lingura de sare de mare


Modul de preparare:

Intai se incepe cu prepararea aluatului.

Se amesteca cele doua feluri de faina.

Se pune si apa.

Se framanta.

Drojdia se dizolva in apa calduta.

Se pune in aluat.

Se adauga si putina sare fina.

Se framanta inca o jumatate de ora.

Apoi se adauga caperele.

Se pun si maslinele verzi taiate feliute.

Se framanta putin pentru a fi si acestea bine inglobate in aluat.

Apoi coca se lasa sa creasca timp de o ora si jumatate.

Cand aluatul a devenit aproape dublu, se formeaza din coca o paine.

Se pune in tava.

Se mai lasa si in tava sa creasca putin.

Apoi se coace in cuptor.

Se lasa la foc mediu.

In cuptor, dedesubtul tavii cu paine, se poate pune un vas cu apa.

In ultimele 30 de minute, se scoate acest vas, pentru ca painea sa se rumeneasca putin.

Se poate unge cu putin ulei de masline.

Dupa aceea se presara si putina sare de mare.

Cand este gata rumenita, se scoate din cuptor.

Se lasa putin sa se raceasca.

Apoi se taie felii si se serveste cu mancarea preferata.

Sursa foto

Articole asemănătoare