Mancare de vinete la cuptor

\"\"Ingrediente:
 
800 g vinete
400 g rosii bine coapte
doua cepe 
sase catei mari de usturoi
100 ml ulei
o lingurita de zahar
o legatura de patrunjel
o lingura de faina
 
Mod de pregatire: vinetele se aleg cu grija, sa fie coapte, fara pete. Se spala, se taie in rondele nu foarte groase, se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute pe un fund de lemn sa isi scurga zeama amara. In alta cratita ceapa taiata marunt se prajeste in ulei incins pana capata putina culoare si aroma, se adauga faina si totul se stinge cu putina apa sau (preferabil) o ceasca de supa de legume, apoi se rastoarna fierbinte peste vinetele puse intr-un vas incapator. Rosiile se fierb si se trec prin sita fina sau prin mixer, iar compozitia se adauga in vasul cu vinete alaturi de zahar, sare si piper si usturoiul tocat marunt. Se amesteca si se baga 20 - 30 de minute in cuptorul incins, verificand la jumatatea timpului si adaugand putin apa, daca este cazul. Se serveste calda sau rece, cu patrunjelul tocat marunt si paine prajita alaturi.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare