Mancare indiana. Peste cu orez

 Distinsa prin diversitatea preparatelor, bucataria indiana aduce in prim plan o combinatie de arome specifice, acestea datorandu-se multitudinii de condimente utilizate.

De asemenea, mancarea indiana se distinge si prin savoare.


Reteta propusa de noi cu specific indian este cea de peste cu orez.

 


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

125 g de peste

40 g de slanina

unt

3 cepe

4 rosii

1/2 lingurita de sofran

boia

sare

piper

 

Modul de preparare:

Se topeste untul intr-o cratita.

Apoi se adauga slanina, taiata bucatele.

Se adauga si cepele tocate marunt.

Se lasa pana ce acestea capata o nuanta aurie.

Apoi se pune si pestele taiat bucatele potrivite.

Pestele se intoarce pe fiecare parte.

Se prajesc putin.

Apoi se scot si se tin la caldura.

In aceeasi cratita se pun rosiile taiate cuburi.

Se adauga si sarea, piperul, boiaua si sofranul.

Se pune si apa.

Se lasa la fiert totul, la foc mic, timp de o jumatate de ora.

Se pun si bucatile de peste.

Se lasa sa dea in cateva clocote.


Pestele preparat astfel se serveste cu orez fiert.

Sursa foto

Articole asemănătoare