Mazare batuta

 O reteta gustoasa si usoara pentru o zi de post si nu numai, este cea de mazare batuta.


Iata ingredientele necesare:

500 g mazare boabe

200 g fasole boabe

1 ceapa

1 morcov

4 linguri de ulei

sare


Modul de preparare este urmatorul:

Boabele de mazare si fasole se spala si se pun la un loc in apa rece.

Se lasa timp de aproximativ 12 ore.

Dupa acest timp, se spala din nou.

Apoi se pun la fiert cu apa rece.

Cand a dat primul clocot, se adauga ceapa taiata in sferturi.

De asemenea, se pune si morcovul taiat rondele.

Vasul respectiv se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce boabele devin moi si apa a scazut de tot.

Se lasa sa se raceasca putin.

Apoi se trec prin sita ori prin masina de tocat.

Pasta rezultata se pune intr-un castron.

Se bate bine cu telul sau cu o lingura.

La aceasta se adauga uleiul, putin cate putin.

Se serveste rece, presarand ceapa prajita deasupra.

In pasta puteti adauga si usturoi pisat.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/62e78868e0f0929d1bdb2800d6ca0eef) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139