Mere coapte cu scortisoara si nucsoara

Ingrediente:
 
6-8 mere mari
2 linguri unt
1/2 cana zahar brun
1 lingurita rasa scortisoara rasa
1 varf de lingurita nucsoara macinata
apa plata
 
Mod de preparare: merele se spala si se taie in felii potrivite, cu sau fara coaja, dupa gust. Untul se topeste pe foc mediu intr-o cratita incapatoare, se adauga zaharul brun, scortisoara, nucsoara, 2-3 linguri de apa, amestecand bine. Se pun pe rand feliile de mar, amestecand tot timpul si lasandu-le pana incep sa isi schimbe culoarea si sa se inmoaie, turnand inca putina apa daca sosul de mirodenii si zahar a scazut prea mult. Mixtura de felii de mar si mirodenii se serveste cu putina scortisoara deasupra, inghetata, zahar, putin calduta sau rece, dupa preferinta. Poate fi un desert greu de uitat sau o garnitura dulce si aromata.

Foto: needpix.com

 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu banane si mirodenii

    Fara mirodenii ar fi o bautura banala, dar aromele exotice de scortisoara, cuisoare, nucsoara o transforma intr-o delicioasa surpriza.

  • Suc de mere cu scortisoara si nucsoara

    O reteta pentru o ocazie festiva in zilele reci sau pentru o dupa-amiaza placuta alaturi de familie si prieteni, aceasta varianta de suc de mere imbina dulcele acrisor al fructelor cu notele exotice de citrice, scortisoara si nucsoara.

  • Mere coapte cu scortisoara si zahar brun

    Daca merele coapte la cuptor sunt deja un desert clasic, acestea sunt taiate in cuburi, cu sau fara coaja, coapte in tigaie sau o cratita pe masura, si aroma este completata de scortisoara, nucsoara si zahar brun.

  • Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor

    Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.

  • Cidru cald cu scortisoara si cuisoare

    O bautura calda aromata si savurata in zilele reci va va revigora. Asadar va propunem sa preparati un cidru cald cu scortisoara si cuisoare.