Mere coapte cu scortisoara si nucsoara

Ingrediente:
 
6-8 mere mari
2 linguri unt
1/2 cana zahar brun
1 lingurita rasa scortisoara rasa
1 varf de lingurita nucsoara macinata
apa plata
 
Mod de preparare: merele se spala si se taie in felii potrivite, cu sau fara coaja, dupa gust. Untul se topeste pe foc mediu intr-o cratita incapatoare, se adauga zaharul brun, scortisoara, nucsoara, 2-3 linguri de apa, amestecand bine. Se pun pe rand feliile de mar, amestecand tot timpul si lasandu-le pana incep sa isi schimbe culoarea si sa se inmoaie, turnand inca putina apa daca sosul de mirodenii si zahar a scazut prea mult. Mixtura de felii de mar si mirodenii se serveste cu putina scortisoara deasupra, inghetata, zahar, putin calduta sau rece, dupa preferinta. Poate fi un desert greu de uitat sau o garnitura dulce si aromata.

Foto: needpix.com

 

Articole asemănătoare