Mere coapte cu scortisoara si zahar brun

Ingrediente: 
6-8 mere de marime medie, eventual de mai multe soiuri, fara samburi, taiate cubulete, cu sau fara coaja (dupa gust)
100 g unt
o jumatate de cana de zahar brun
o lingurita de scortisoara
un sfert de lingurita de nucsoara
doua linguri de zeama de lamaie
putina sare
 
Mod de preparare: cubuletele de mere se calesc usor intr-o cratita incapatoare in untul bine incins, pana cand prind culoare aurie. Se adauga zeama de lamaie, se pune scortisoara, nucsoara, un praf de sare si zaharul brun, amestecand dupa fiecare ingredient. Zaharul trebuie sa se caramelizeze putin, fara sa se prinda insa, asa ca puteti continua sa amestecati. Cand bucatelele de mar sunt acoperite de sos reduceti focul si continuati sa gatiti desertul pentru inca 5-10 minute, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se serveste rece, in boluri, eventual cu smantana dulce sau o cupa de inghetata de vanilie deasupra.

Foto: gradinamea.ro

Articole asemănătoare