Mere coapte cu scortisoara si zahar brun

Ingrediente: 
6-8 mere de marime medie, eventual de mai multe soiuri, fara samburi, taiate cubulete, cu sau fara coaja (dupa gust)
100 g unt
o jumatate de cana de zahar brun
o lingurita de scortisoara
un sfert de lingurita de nucsoara
doua linguri de zeama de lamaie
putina sare
 
Mod de preparare: cubuletele de mere se calesc usor intr-o cratita incapatoare in untul bine incins, pana cand prind culoare aurie. Se adauga zeama de lamaie, se pune scortisoara, nucsoara, un praf de sare si zaharul brun, amestecand dupa fiecare ingredient. Zaharul trebuie sa se caramelizeze putin, fara sa se prinda insa, asa ca puteti continua sa amestecati. Cand bucatelele de mar sunt acoperite de sos reduceti focul si continuati sa gatiti desertul pentru inca 5-10 minute, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se serveste rece, in boluri, eventual cu smantana dulce sau o cupa de inghetata de vanilie deasupra.

Foto: gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

    Un sos pentru carnea de porc, vita sau legume coapte cu note intense dulci-acrisoare, dar si gust picant datorita fulgilor de chili. Cei care prefera o aroma traditionala pot reduce cantitatea de zahar, dar este interesant tocmai datorita contrastului puternic intre dulce si acru.

  • Mere coapte cu scortisoara si nucsoara

    Poate fi un desert, o gustare, o garnitura indrazneata si neconventionala pe scurt o reteta care va face din banalele mere o placuta surpriza.

  • Suc de mere cu scortisoara si nucsoara

    O reteta pentru o ocazie festiva in zilele reci sau pentru o dupa-amiaza placuta alaturi de familie si prieteni, aceasta varianta de suc de mere imbina dulcele acrisor al fructelor cu notele exotice de citrice, scortisoara si nucsoara.

  • Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor

    Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.

  • Cidru cald cu scortisoara si cuisoare

    O bautura calda aromata si savurata in zilele reci va va revigora. Asadar va propunem sa preparati un cidru cald cu scortisoara si cuisoare.