Mierea si sanatatea

 

Mierea, indulcitorul natural, este redescoperita sub forma unei noi surse de energie, care ofera si o combinatie unica de beneficii nutritionale. Zaharurile sunt o componenta fundamentala pentru energia corporala. Toti carbohidratii, fie sub forma de zaharuri simple, fie sub forma de carbohidrati complexi, sunt dizolvati si transformati in glucoza (zaharul din sange), care este apoi folosita de catre organism. Zaharurile din miere sunt in primul rand glucoza si fructoza, iar corpul le aboarbe mult mai rapid.

Numeroase studii recente arata ca acest amestec unic de zaharuri ajuta la prevenirea oboselii, imbunatateste performantele sportive si previne aparitia cariilor dentare. In plus, mierea contine multe minerale, vitamine, antioxidanti si aminoacizi. Vitamina B6, tiamina, riboflavina si acidul pantotenic sunt doar cateva dintre vitaminele care le contine acest aliment-minune, impreuna cu mineralele esentiale ca calciul, cuprul, fier, magneziul, manganul, fosforul, potasiul, sodiul si zincul. Diferiti aminoacizi au fost identificati in compozitia mierii, iar pinocembrina este un antioxidant ce se gaseste numai in miere.

Cand vine vorba de sanatate si calmarea durerilor de gat, toti cantaretii stiu ca o lingura de miere ajuta foarte mult. Nu trebuie sa cantati arii de opera pentru ca sa beneficiati de proprietatile calmante ale mierii - este de ajuns sa strigati la un concert sau pe stadion si corzile dumneavoastra vocale vor avea de suferit. Dupa ani si ani in care medicii nu au luat in considerare proprietatile cicatrizante ale mierii, astazi medicina o foloseste din ce in ce mai des. Mierea era folosita inca pe vremea vechilor egipteni pentru a trata o varietate de probleme medicale, de la rani si arsuri pana la zgarieturi si cangrene.

Astazi cercetatorii studiaza si chiar descopera puternicele proprietati antimicrobiene ale mierii. Mierea este indicata in alimentatia dietetica a copiilor, in tratamentul bronsitelor cronice (si in special a celor alergice), in tratamentul artrozelor reactive, pentru afectiunile cardiace, reumatismale si digestive, pentru afectiuni ale ficatului sau ale cailor respiratorii, pentru tratarea insomniilor si a senilitatii.

Pentru a beneficia de acesta sursa de energie naturala, integrati-o in dieta dumneavostra zilnica, impreuna cu alte fructe si legume. Folositi-o pe post de indulcitor pentru ceai sau amestecati o lingura in bolul de cereale cand luati micul dejun. Adaugati o lingurita de miere si bucati de fructe proaspete intr-un iaurt pentru o gustare plina de energie, sau amestecati o lingura de miere intr-un pahar de apa si beti-l inainte de inceperea unei activitati fizice.


Articole asemănătoare

  • Consumul de oua si sanatatea inimii

    Astazi ne propunem sa demontam inca un mit legat de alimentatia de zi cu zi, aducand in discutie relatia dintre consumul de oua si sanatatea inimii. Este, oare, fondata teama ca mancand regulat oua ne expunem la unele boli ale inimii?

  • Tratamente naturiste pentru fata: peeling cu migdale

    Ingrijirea corporala este foarte importanta, atat pentru aspectul exterior cat si pentru sanatatea organismului. Orice persoana ar trebui sa tina cont de acest lucru, deoarece frumusetea si sanatatea ne fac sa ne

  • 5 fructe care va ajuta sa slabiti

    Conform nutritionistilor dietele sanatoase si echilibrate ar trebui sa previna aparitia unor kilograme nedorite in timp. De asemenea si sanatatea se va situa la un cu totul alt nivel daca urmam sfaturile specialistilor din acest domeniu.

  • Sucul de lamaie, utilizat in ingrijirea pielii

    Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra. Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.

  • Tratamente eficiente cu miere si scortisoara

    Mierea si scortisoara, luate impreuna, ajuta la o serie de tratamente eficiente pentru organismul nostru.