Musaca cu dovlecei

Ingrediente: 1kg cartofi, 100 ml ulei masline, sare, piper, 700 g vinete, 800 g rosii, 800 g dovlecei, 3 cepe, 5 catei de usturoi, 1kg carne tocata mixta, 450g rosii in bulion, 50g unt, 50g faina, 1 l lapte, 5 oua. Preparare: Cartofii se taie felii, se pun in tava unsa cu ulei si se condimenteaza. Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 20 min. Legumele se curata si se taie felii. Se prajesc putin. Ceapa si usturoiul se toaca,se pun la calit. Se adauga carnea tocata si bulionul si se prajesc bine. Se condimenteaza. Compozitia de carne se aseaza peste cartofi si deasupra se pun rosii, vinete si dovlecei ca tiglele pe acoperis. Se topeste untul si se adauga faina, se toarna treptat laptele si se fierbe un sos.se adauga ouale, sare si piper. Se toarna sosul in tava si se coace 50 min. Se orneaza cu salvie. Mod de servire Se serveste calda sau rece.

Articole asemănătoare

  • Tartine cu dovlecei si branza de capra

    Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.

  • Salata cu dovlecei si felii de lamaie

    La prima vedere o salata clasica de vara, odata ce dovleceii si lamaia isi schimba gustul pe gratar sau in tigaie rezultatul este o surpriza foarte placuta.

  • Supa-crema de gulii cu dovlecei, morcovi si smantana

    Consistenta si potrivita pentru perioadele in care avem nevoie de cat mai multe vitamine intr-o reteta cat mai gustoasa si deloc dificila.

  • Musaca cu piept de pui

    La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor.

  • Paste carbonara cu dovlecei

    Pentru zilele festive petrecute alaturi de cei dragi, este potrivit sa le pregatiti reteta de paste carbonara cu dovlecei.