Musaca cu piept de pui

La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor. Pentru ca fiecare luna aduce bunatatile ei, astazi va invitam sa profitati de temperaturile scazute de afara, bucurandu-va de o reteta delicioasa impreuna cu familia.

Ingrediente:
• 700 g de piept de pui tocat
• 10 cartofi
• 2 cepe albe
• 1 morcov
• 5 oua
• 1 ceasca smantana
• 1 lingura bulion
• 50 g unt
• marar
• patrunjel
• ulei
• sare
• apa

Mod de preparare:
Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert cu apa si sare. Se curata ceapa, se toaca marunt iar morcovul il dam pe razatoare. Punem cantitatea indicata de ulei intr-o tigaie pe foc, lasam sa se incinga si adaugam pieptul de pui tocat.

Dupa cateva minute adaugam ceapa si morcovul iar cand acestea s-au calit calit punem o ceasca de apa, putina sare si lasam compozitia sa fiarba inabusit pana scade apa. Se da de-o parte apoi sa se raceasca. 

Intre timp, se scurge apa de la cartofi, se mixeaza ca la piure adaugand unt, 2 oua si sare. Peste compozitia de pui adaugam 2 oua bine batute, bulionul, mararul, patrunjelul si sare dupa gust.

Ungem tava cu unt si punem intai un strat de piure, apoi peste acesta un strat de carne si tot asa, incheind cu un strat de piure. Peste musaca se bate oul ramas impreuna cu smantana si da la cuptor pana se rumeneste. 

Sursa foto: samancam.ro

I. C.

Articole asemănătoare