Musaca cu linte

Ingrediente: 400 g cartofi, 200 g linte, 1 ceapa, 4 linguri ulei, 1 lingura pesmet, 1 lingura bulion, sare, piper, cimbru. Preparare: Fierbi lintea (dupa ce ai tinut-o cateva ore la inmuiat in apa rece), o scurgi si dupa ce s-a racit o treci prin masina de tocat carne. In paralel cu lintea ai pus si cartofii sa fiarba in coaja. Ii cureti dupa ce au fiert si ii tai felii. Tai ceapa marunt si o calesti in ulei. Adaugi lintea, mai tii cateva minute tigaia pe foc, pui sare, piper, cimbru dupa gust. Ungi o cratita sau o forma termorezistenta cu ulei si presari cu pesmet. Pui un strat de cartofi, unul de linte, alternativ, avand grija sa termini cu un strat de cartofi. Amesteci bulionul cu o ceasca de apa si putina sare si torni peste cartofi. Dai musacaua la cuptor sa se rumeneasca. O servesti calda, presarata cu verdeata, insotita de muraturi sau salata.

Articole asemănătoare

  • Chiftelute de linte

    Daca vreti sa incercati o reteta diferita cu linte

  • Chiftelute grecesti de naut cu cartofi si busuioc

    Daca simtiti ca vara este departe si vi s-a facut prea dor de Grecia aveti o singura solutie: sa mancati greceste, sa inchideti ochii si sa visati la zilele frumoase care mai au deocamdata ceva de asteptat.

  • Reteta de linte rosie cu orez

    Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.

  • Musaca cu piept de pui

    La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor.

  • Musaca de cartofi cu linte

    O mancare rapida si gustoasa pregatita acasa este potrivita pentru degustare. Va propunem sa incercati reteta de musaca de cartofi cu linte.