Citeste articole din "Noutati"

  • Mamba - untul de arahide picant

    Mamba - untul de arahide picant

    La prima vedere doar un unt de arahide clasic, "mamba" este de fapt o specialitate traditionala din Haiti in care gustul cremos de arahide se impleteste cu cel picant al ardeiului iute, si cu cat mai iute cu atat mai bine.

  • Licor Valvanera - un deliciu benedictin

    Licor Valvanera - un deliciu benedictin

    Un lichior pe baza de plante, puternic si plin de personalitate, cu un gust in care se amesteca ierburile mai mult sau mai putin cunoscute (reteta integrala ramane un secret) si taria alcoolului

  • Skal - sucul cu gust de lapte

    Skal - sucul cu gust de lapte

    Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o combinatie intre gustul de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972

  • Trandafir teahibrid Frederic Chopin

    Trandafir teahibrid Frederic Chopin

    Un soi de o rara frumusete, cu flori mari in nuante delicate, aceasta varietate de trandafir teahibrid a aparut in Polonia, la inceputul anilor 80, fiind creatia lui Stanislaw Zyla care a reusit sa combine cu succes trandafirul "Crepe de Chine" cu "Peer Gynt".

  • Ardei iute Pintea

    Ardei iute Pintea

    Un soi de ardei iute picant, cu gust intens, puternic, preferat de cei care vor o varietate cu aroma pregnanta, cu siguranta prea puternica pentru multi consumatori.

  • Curiozitati din lumea naturii

    Curiozitati din lumea naturii

    Va place mierea? Pentru o singura lingurita de miere (delicioasa si foarte sanatoasa) e nevoie de munca a cel putin opt albine

  • Cartoful lui Parmentier

    Cartoful lui Parmentier

    Daca nu ar fi fost eforturile nutritionistului si dieteticianului Antoine Augustin Parmentier (1737-1813) poate ca Franta ar fi adoptat mai tarziu cartoful, poate niciodata.

  • Trucuri si retete pentru fructe si legume

    Trucuri si retete pentru fructe si legume

    Daca va temeti ca feliile de mar isi vor schimba culoarea si gustul foarte repede exista o solutie care le va da si o aroma in plus. Amestecati doua linguri de miere cu o cana de apa plata la temperatura camerei, turnati totul peste feliile de mar puse intr-un vas si lasati-le pentru 10 minute. Nu doar ca vor rezista mai mult dar gustul va fi mai dulce si mai bun, iar banalele felii vor deveni o gustare foarte populara mai ales printre cei mici.

  • Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

    Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

    ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.