Un aperitiv perfect pentru un pranz alaturi de prieteni sau o gustare intr-un mic bistro, chouchen este varianta franceza a miedului, o bautura usor alcoolizata in care notele dulci de miere sunt completate de cele acide, dulci ale cidrului de mere.
Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.
Cu gustul sau intens, picant, cu note de citrice, cardamonul este interesant intr-un smoothie pentru aroma sa exotica, evocand tinuturi indepartate, si completeaza bine fructe ca merele sau bananele, perele sau piersicile, poate fi adaugat intr-o reteta ce contine ceai sau cafea (un pic de cardamon macinat face din cafeaua de dimineata o noua experienta), este o mirodenie versatila si usor de introdus in majoritatea combinatiilor.
Urzicile sunt recomandate sub orice forma in cazurile de anemie, ca un necesar adjuvant in afara celorlalte vitamine si a unui regim prescris de nutritionist.
Originar din Haiti si produs in cele cateva sute de distilerii artizanale (nu putine dintre ele pastrand cu grija si gelozie secretele de fabricatie transmise de la o generatie la alta), clairin este unul dintre cele mai pure tipuri de rom din lume, facut in maniera traditionala de multa vreme si foarte apreciat de cunoscatori.
Destul de usor de gasit in orasul belgian Bruges, intr-o veche cladire de secol XIV (dar nesperat de bine pastrata si intretinuta) vizitatorii pot trece pragul unui muzeu inedit, dedicat unuia dintre felurile preferate ale majoritatii: cartofii prajiti.