Citeste articole din "Noutati"

  • Clairin, romul pur pentru cunoscatori

    Clairin, romul pur pentru cunoscatori

    Originar din Haiti si produs in cele cateva sute de distilerii artizanale (nu putine dintre ele pastrand cu grija si gelozie secretele de fabricatie transmise de la o generatie la alta), clairin este unul dintre cele mai pure tipuri de rom din lume, facut in maniera traditionala de multa vreme si foarte apreciat de cunoscatori.

  • Muzeul cartofilor prajiti

    Muzeul cartofilor prajiti

    Destul de usor de gasit in orasul belgian Bruges, intr-o veche cladire de secol XIV (dar nesperat de bine pastrata si intretinuta) vizitatorii pot trece pragul unui muzeu inedit, dedicat unuia dintre felurile preferate ale majoritatii: cartofii prajiti.

  • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

    Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

    Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

  • Pepene rosu, galben, cubic

    Pepene rosu, galben, cubic

    Aparuti initial din considerente pur practice (sunt mai usor de transportat si depozitat), pepenii cubici cultivati in Japonia au parut la inceput o gluma sau un proiect artistic postmodern, dar in final au devenit ceva obisnuit.

  • Scortisoara si povestea ei

    Scortisoara si povestea ei

    Cu aroma ei pe care o recunosti imediat, transformand orice reteta cu notele sale exotice, scortisoara nu este una dintre cele mai populare si indragite mirodenii din arta culinara, dar si una dintre cele mai vechi. Mentionata in mai multe randuri in Vechiul si Noul Testament, era folosita in Egiptul Antic (unde era mai valoroasa la un moment dat decat aurul) in ritualurile de imbalsamare, fiind considerata ca avand origine sacra.

  • Zmeurul Polana

    Zmeurul Polana

    Cu fructele sale mari, rezistente, zemoase si parfumate, cu gust dulce, Polana este un soi de zmeur remontant cu o buna productie anuala, relativ usor de ingrijit si intretinut, capabil sa se adapteze rapid conditiilor din tara noastra.

  • Trandafirii Smooth Velvet

    Trandafirii Smooth Velvet

    Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.