Nuca – un aliment foarte sanatos

Grasimi sanatoase si multe vitamine si minerale. Cu alte cuvinte "omnia in nuce", adica "totul in nuca". Astfel putem caracteriza in putine cuvinte “nuca”, un aliment care daca este consumat cu masura si in mod echilibrat va aduce cu siguranta un aport pozitiv evident sanatatii noastre.

In trecut, nucile erau considerate drept “bombe calorice” complet nesanatoase. Aceasta imagine s-a transformat insa in ultimii ani, iar astazi stim clar un lucru: nucile contin intr-adevar multa grasime, inclinand balanta spre partea cu multe calorii. Ceea ce trebuie sa stim este faptul ca in cazul lor este vorba de grasime “buna”, cantitate mai mare de acizi grasi nesaturati si una mai mica de acizi grasi saturati. Acestia din urma au grija ca vasele de sange sa fie si sa se mentina sanatoase.

Nucile mai contin ceva foarte valoros pentru organismul nostru: in functie de sortiment acestea detin multe vitamine si minerale. Astfel ele redau vitamina B, E, insa si magneziu, potasiu si fosfor.

Un studiu a constatat urmatorul lucru: cine mananca de 5 ori pe saptamana 75 g de nuca isi poate tine in “frau” valorile colesterolului, ba chiar acestea vor scadea considerabil, chiar si pana la valoarea normala. Astfel riscul ca vasele de sange sa fie incarcate cu tot felul de “depuneri” se va micsora sau chiar va disparea. Cei mai mari “protectori” ai inimii si ai vaselor sanguine raman totusi alunele de padure. Cu toate acestea trebuie sa fim atenti: alune consumate intr-un astfel de gramaj contin aproape 500 calorii si aproape 50 g de grasime! Indicat este consumul unor cantitati mai mici.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Alimente esentiale pentru intarirea imunitatii

    Iarna aduce odata cu fulgii de zapada si gerul napraznic si diverse raceli si boli care de dau organismul complet peste cap

  • Salata de somon cu legume

    Somonul este un aliment foarte sanatos si poate fi preparat in diverse feluri. Servit cald sau rece, proaspat sau afumat, acesta da savoare si rafinament

  • Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza

    Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.

  • Mustarul si proprietatile lui benefice

    In secolul XVII mustarul reprezenta un aliment foarte scump. Cei care isi permiteau sa il cumpere, il foloseau langa orice fel de mancare indiferent daca acesta se potrivea sau nu retetei respective.

  • File de salau cu sos de smantana

    Pentru iubitorii preparatelor din peste si nu numai, aveti mai jos o reteta de salau cu sos de smantana. Carnea de peste constituie un aliment foarte hranitor, ce are un continut mare de proteine.