Salata de somon cu legume

Somonul este un aliment foarte sanatos si poate fi preparat in diverse feluri. Servit cald sau rece, proaspat sau afumat, acesta da savoare si rafinament celorlalte ingrediente.
 
Ingrediente pentru 4 persoane:

- 600 g somon proaspat (sau afumat)
- 2 lime
- 10 cl ulei de masline
- Sare
- Piper
- Cardon
- 10 ridichi
- Asmatui
- Busuioc
- Usturoi
- Ceapa verde

Mod de perparare:

Se taie somonul in felii foarte subtiri si se caleste cu ulei de masline si suc de lamaie. De asemenea se sareaza si se pipereaza.

Se spala cardonul, ridichile si restul condimentelor. Se taie pe lungime frunzele de cardon, la fel se intampla si cu ridichile, iar busuiocul, usturoiul si ceapa se taie foarte marunt. 

Se amesteca toate intr-un bol, apoi se condimenteaza cu uleiul de masline ramas, piper rosu, suc de lamaie si sare. Aceasta salata se aseaza se se amesteca impreuna cu somonul.

Inainte de a fi servita, salata se lasa cateva minute pentru a se intrepatrunde gusturile.

Pofta buna!

Sursa foto

Articole asemănătoare