Orez chinezesc

Ingrediente: orez gatit si racit, pui fiert, legume proaspete (mazare, porumb, morcovi), 3 oua, ulei, 1/2 lingurita zahar, 1 lingurita sherry. Preparare: Se bat ouale uniform ca pentru omleta. Se incalzeste ulei intr-o tigaie mare si se pun pe foc legumele amestecand in permanenta . Se adauga si carnea fiarta si se mai amesteca in continuare. Luati toate ingredientele din tigaie. Incalziti separat uleiul ramas si rasturnati uleiul. Incalziti amestecand in acelasi timp cu o spatula pentru a fi uniform si a nu se lipi. Turnati peste legumele si carnea si mai amestecati tinand pe foc. Incorporati sosul soia, zaharul si sherry. La sfarsit adaugati ouale batute, amestecati, si intrerupeti focul exact cand ouale incep sa se prinda. Serviti cald.

Articole asemănătoare

  • Orez cu portocala si legume

    Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.

  • Crochete de orez si cascaval

    Un aperitiv interesant ca textura si gust care va face sa redescoperiti banalul orez intr-o alta forma si prezentare.

  • Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Orez mexican

    Cu o portie de orez asortata cu legume va puteti incepe ziua. Va propunem sa incercati minunata reteta de orez mexican.

  • Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci

    O reteta delicioasa si in ton cu sosirea primaverii este cea de ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci. Ingredientele necesare si modul de preparare le aflati mai jos: