Organismul poate fi detoxifiat cu ajutorul plantelor?

 Cu siguranta, raspunsul este afirmativ, iar justificarea o gasiti in cele ce urmeaza.

Toxinele si substantele straine din tesuturile noastre pot duce la imbatranire prematura si pot provoca boli si durere. Plantele sunt benefice pentru detoxifiere in cazul in care organismul dumneavoastra nu poate sa elimine eficient cantitatile mari de toxine.

Organismul uman poate fi intoxicat de pesticide, aerul poluat ce ne inconjoara, materiale plastice, produse farmaceutice, detergenti, solventi, alcool (in cantitati mici), conservanti, coloranti alimentari, produse chimice, vopsele de par, etc.

Este recomandat ca inainte de a apela la ajutorul plantelor sa consultati medicul de familie si sa va documentati pentru a evita efectele nedorite.

Corpul nostru poate sa elimine toate toxinele, insa cand acestea sunt prezente in sange in cantitati mari sau sunt foarte puternice are nevoie de un ajutor. In cazul de fata cel oferit vine din partea plantelor, lasate de natura cu diferite functii curative intrebuintate si in industria farmaceutica.

Intrucat corpul nostru este intelept, acesta stocheaza toxinele in celulele adipoase pentru a nu afecta functionalitatea organelor vitale. Din acest motiv unii oameni devin adesea bolnavi dupa ce pierd rapid in greutate.

In scenariul cel mai pesimist toxinele din organism circula prin artere si se depun in tesuturile musculare sau, mai rau, in cele care formeaza organele. De multe ori, toxinele actioneaza precum radicalii liberi, cauzand leziuni tisulare.

Ficatul depoziteaza vitaminele, sintetizeaza acizii grasi si este cel mai important organ. El dilueaza substantele toxice, deseurile metabolice, pesticidele si alcoolul, acestea fiind eliminate in cele din urma de rinichi.

Printre cele mai bune plante detoxifiante se regasesc:

Papadia - este un diuretic primar, compenseaza umezeala, dreneaza fluidele limfatice si reduce edemul (umflatura nedureroasa rezultata din infiltrarea unui lichid seros intr-un tesut celular subcutanat).

Una dintre cele mai amare ierburi, gentiana, stimuleaza fluxul de bila si curata toxinele din ficat.

Feniculul este o planta versatila, care armonizeaza stomacul, amelioreaza spasmul intestinului gros (spasmul este o contractie involuntara a unui muschi sau a unui nerv), imbunatateste functiile rinichilor, amelioreaza tusea si stimuleaza sistemul imunitar.

Bujorul alb reglementeaza ciclul hormonal si stabilizeaza emotiile, amelioreaza crampele si spasmele oriunde in organism.

Pielea are o importanta majora in procesul de detoxifiere. Aerul conditionat opreste procesul de transpiratie prin care organismul nostru elimina toxinele.

Cea mai eficienta metoda de a elimina toxinele consta intr-o transpiratie buna. Plante ca ghimbirul sau lavanda sunt cunoscute pentru efectele de stimulare a glandelor sudoripare.

Rinichii si vezica urinara sunt, de asemenea, vitale in eliminarea toxinelor acumulate de ficat. In timp ce functiile sistemului renal pot fi mentinute cu ierburi tonice, exista si plante puternic diuretice (papadia, patlagina de apa) care vor stimula direct rinichii pentru a elimina din organism substantele nocive.

Intrucat indicatiile plantelor folosite in procesul de detoxifiere se bazeaza in principal pe cunostinte traditionale acumulate de peste mii de ani de chinezii care au aprofundat tratamentele naturiste, este recomandat sa va documentati si sa nu ezitati sa va consultati medicul pentru a evita efectele nedorite.

Articole asemănătoare