Oua - jumari cu ciuperci si bacon
Pentru patru portii
8 oua
doua linguri de unt
250 g bacon, taiat fasii
10 ciuperci albe, feliate
doua fire ceapa verde
o jumatate de lingura sos de soia
sare, piper
o legatura de patrunjel
Mod de preparare: baconul se prajeste la foc mediu pana cand este binefacut, apoi se scoate si se pune la racit pe servetele de hartie. Scurgeti grasimea ramasa in tigaie si puneti o lingura de unt, adaugati ciupercile curatate si feliate si sotati pentru aproximativ cinci minute. Se adauga ceapa verde taiata marunt, se amesteca bine, apoi se pune deoparte intr-un bol. Ouale se sparg si se bat bine intr-un vas, se adauga sare, putin piper, sosul de soia, iar amestecul se pune la prajit in restul de unt. Amestecati usor pana cand capata consistenta dorita, puneti si baconul, ciupercile si ceapa verde, lasand aromele sa se amestece. Se mai lasa un minut sau doua, apoi tigaia se ia de pe foc si se acopera cu un capac, lasand toata compozitia sa se mai gateasca la caldura reziduala. Se servesc imediat.
Articole asemănătoare
-
Oua gratinate cu verdeata si cascaval ras
O reteta delicioasa preparata cu oua poate fi si cea de oua gratinate cu verdeata si cascaval ras. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Retete delicioase. Chiftelute cu ciuperci si verdeata
Pentru a prepara niste chiftelute delicioase pentru o masa la fel de apetisanta, va propunem reteta de chiftelute cu ciuperci si verdeata.
-
Paste cu ciuperci si smantana
Preparate in diverse moduri, pastele sunt incluse in meniul unei mese deoarece sunt gustoase, satioase si ne ofera energie. Asadar, va invitam sa incercati o reteta noua cu paste si anume: paste cu ciuperci si smantana.