Oua - jumari cu ciuperci si bacon

Ingrediente:
Pentru patru portii
 
8 oua
doua linguri de unt
250 g bacon, taiat fasii 
10 ciuperci albe, feliate
doua fire ceapa verde
o jumatate de lingura sos de soia
sare, piper
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare
: baconul se prajeste la foc mediu pana cand este binefacut, apoi se scoate si se pune la racit pe servetele de hartie. Scurgeti grasimea ramasa in tigaie si puneti o lingura de unt, adaugati ciupercile curatate si feliate si sotati pentru aproximativ cinci minute. Se adauga ceapa verde taiata marunt, se amesteca bine, apoi se pune deoparte intr-un bol. Ouale se sparg si se bat bine intr-un vas, se adauga sare, putin piper, sosul de soia, iar amestecul se pune la prajit in restul de unt. Amestecati usor pana cand capata consistenta dorita, puneti si baconul, ciupercile si ceapa verde, lasand aromele sa se amestece. Se mai lasa un minut sau doua, apoi tigaia se ia de pe foc si se acopera cu un capac, lasand toata compozitia sa se mai gateasca la caldura reziduala. Se servesc imediat.

Articole asemănătoare