Parfait de portocale

 Dupa o zi obositoare va puteti relaxa preparand un desert irezistibil: parfait de portocale, fara efort si cu ingrediente pe care le avem adesea la indemana.

 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt cele de mai jos:

150 g zahar

150 g lapte

2 oua

1 pliculet de zahar vanilat

400 g portocale

500 g frisca


Modul de preparare este usor:

Zaharul cu laptele si ouale se amesteca bine intr-o cratita.

Compozitia astfel omogenizata se pune pe foc si se amesteca pana ce aceasta incepe sa fiarba.

Se ia apoi vasul de pe foc.

Se adauga la aceasta compozitie si zaharul vanilat.

Dupa aceea se lasa la racit.

Portocalele se curata de coaja si se desfac in felii.

Apoi se taie in feliute cat mai subtiri.

Feliile de portocale astfel taiate se adauga peste compozitia racita.

Amestecul rezultat se pune peste frisca.

Se amesteca totul, incet, cu telul.

Apoi se toarna in forme de parfait.

Sursa foto

Articole asemănătoare