Pastai de fasole verde cu marar si lamaie

 Fasolea verde este considerata un aliment sanatos, benefic la orice masa a zilei.

Fasolea verde contine o bogatie de substante nutritive, precum: vitaminele A, C si K, mangan, potasiu, acid folic si fibre.

Aceasta stimuleaza sistemul digestiv si are proprietati diuretice.

 

Ingrediente necesare:

2 1/2 kg pastai de fasole verde

3 linguri de marar

2 1/2 linguri de ceapa alba

2 1/2 linguri de ceapa rosie

ulei

zeama de lamaie

2 1/2 lingurite de mustar

3/4 lingurita sare

3/4 lingurita piper macinat


Mod de preparare:

Se pune apa intr-o cratita si apoi se adauga fasolea.

Se pune la fiert si se acopera.

Se lasa pana se inmoaie, cam 5-7 minute.

Se ia de pe foc.

Separat, mararul cu ceapa, uleiul, sucul de lamaie, mustarul, sarea si piperul macinat se pun intr-un castron mare.

Se adauga si fasolea verde peste acestea si se amesteca.

Apoi se acopera si se lasa timp de aproximativ 10 minute inainte de a o servi, pentru a se amesteca aromele.

 

De asemenea, fasolea verde este intrebuintata si in regimurile de slabire, deoarece creeaza senzatia de satietate.

Sursa foto

Articole asemănătoare