Paste, sunca si legume

paste cu legume si prosciuttoIngrediente:
600 g amestec de legume (vinete, ardei, ceapa)
1/2 cana ulei de masline
2 linguri rosmarin sau cimbru proaspat, pisat (1 lingurita daca este uscat)
4 catei de usturoi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru
300 g pasta penne
sunca Prosciutto taiata fasii subtiri
branza rasa (optional)

Preparare:
Se porneste cuptorul.
Intr-un castron mare se pun legumele, uleiul, rozmarinul sau cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Dupa ce s-au amestecat se pun pe o foaie de copt, in cuptor, ca se rumeneasca; se amesteca din cand in cand si se scot dupa aproximativ 20 de minute, cand s-au fragezit legumele.
Intre timp se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs. Pastele se pun intr-o cratita si se amesteca cu legumele (dupa ce acestea s-au scos de la cuptor) si cu sunca.
Se poate servi cu branza rasa deasupra.

Timp de preparare: 30 minute
Portii: 6

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in magneziu

    Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.

  • Fibrele din fructe si legume

    De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.

  • De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume

    Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate

  • Tocanita cu carne de vitel si legume

    O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.

  • Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume

    O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.


Warning: fopen(cache/d2d130bfdccf4954e734cecb040ec973) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139