Paste cu sos de ton si legume

  Consumul de ton este recomandat de nutritionistii din intreaga lume, datorita continutului sau bogat in acizi grasi Omega-3, care au un rol important in reducerea colesterolului si tensiunii arteriale.

Tonul ii asigura organismului nostru fibre, proteine si substante nutritive, fiind alegerea ideala in materie de peste gras.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru prepararea pastelor cu sos de ton si legume sunt:

- 1 conserva de ton de 250 g

- 150 g ciuperci, taiate bucati

- 1 lingura pasta de tomate

- 250 g sos de rosii

- 350 g paste

- 5 cepe verzi, taiate pe diagonala

- 150 g mazare congelata

- 1/2 ardei rosu, tocat

- 1 catel de usturoi, pisat

- 2 lingurite ulei de masline

- Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga ciupercile, usturoiul si ardeiul. Se lasa pana se inmoaie ciupercile.

Se adauga apoi pasta de tomate, sucul de rosii si mazarea. Se lasa sa fiarba la foc mic. Se fierb si pastele.

Cand sunt aproape gata, se adauga tonul si ceapa verde in sos si se lasa cateva minute. Se presara cu piper dupa gust. Se scurg pastele si se servesc cu sos de ton.

Reteta de paste cu sos de ton si legume este una delicioasa si, in acelasi timp, sanatoasa.

Sursa foto

Articole asemănătoare