Pere gratinate cu branza roquefort

Ingrediente:
 
150 g roquefort
4 pere mari, nu foarte coapte
75 g mascarpone 
1 lingura seminte de pin
1/2 pahar vin rosu sec
1/2 lamaie
 
Mod de preparare: perele se spala, se taie in jumatate si se indeparteaza semintele, frecand bine miezul cu jumatatea de lamaie pentru a-si pastra mai bine culoarea si prospetimea, dar si aroma. Cu o lingurita se scoate putin din miezul jumatatilor de para, lasand un orificiu rotund, nu foarte adanc. Separat se amesteca bine branza roquefort cu toata cantitatea de mascarpone, iar combinatia se pune pe fiecare para in mod egal. Se pun deasupra semintele de pin, se pune putin piper negru si sare, apoi perele cu branza se tin la cuptorul bine incins pentru 10-12 minute, pana isi schimba culoarea. Inainte de servire se pune peste fiecare para putin vin rosu la temperatura camerei.

Foto: pexels.com

Articole asemănătoare