Piure de ciuperci cu verdeata

Ingrediente:
 
600 g de ciuperci (orice fel, cantarite dupa ce au fost spalate si curatate)
150 ml lapte
150 g ceapa alba
100 ml ulei
o jumatate de paine alba
150 ml smantana
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
 
Mod de pregatire: ciupercile se spala, se curata bine de nisip si se taie in felii subtiri, care se calesc alaturi de ceapa taiata marunt si verdeata bine maruntita. Cand ciupercile s-au inmuiat bine si s-au prajit suficient se scot, se lasa putin la racit si fie se dau prin masina cu miezul de paine inmuiat in lapte si bine stors, fie se mixeaza. La final piureul de ciuperci se condimenteaza cu putina sare, putin piper si se amesteca bine cu smantana, pentru a fi cat mai cremos. Se serveste rece sau cald, dupa preferinta.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana

    Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.

  • Supa de ciuperci cu avocado

    O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.

  • Gustari rapide. Ciuperci cu usturoi si paine prajita

    O gustare perfecta pentru o zi agitata este cea de ciuperci cu usturoi si paine prajita. Ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara aceasta reteta sunt urmatoarele:

  • Supa gustoasa de ciuperci cu rosii

    Supele cu legume sunt delicioase, colorate si surprind prin bogatia gustului. Va propunem sa incercati un castron de supa gustoasa de ciuperci cu rosii, servit alaturi de cei dragi. Aceasta supa este satioasa, cu toate ca are putine calorii.