Pogacele cu cartofi si cascaval

 Daca vreti sa savurati ceva cald intr-o pauza scurta luata in decursul unei zile, pogacelele cu cartofi si cascaval sunt o alegere inspirata.

Ingredientele de care aveti nevoie:

- 500 g cartofi

- 50 g unt

- 1 ou

- 100 g faina

- 50 g cascaval

- 1/2 pliculet praf de copt

- ulei

- sare

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se taie cubulete. Apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au facut, se lasa la racit si se piseaza cu o furculita.

Peste piureul facut gramajoara se presara faina amestecata cu praf de copt, putina sare si se incorporeaza oul, untul topit si cascavalul ras. Se framanta bine si se intinde apoi in foaie groasa de 1/2 cm. Se cresteaza cu un cutit suprafata aluatului si se decupeaza cercuri cu o forma rotunda.

Pogacelele se prajesc pe ambele parti in ulei incins, pana capata o nuanta aurie. Se servesc atat calde, cat si reci.

Sursa foto

Articole asemănătoare