Prajitura apetisanta cu bezea si gem de caise

 Pentru un sfarsit de saptamana minunat, puteti prepara un desert pe masura: prajitura cu bezea.

Ingrediente necesare:

- 150 g unt

- 150 g zahar

- 4 oua

- 2 linguri cu cacao

- 1/2 pahar cu lapte

- 1 praf de bicarbonat dizolvat in suc de lamaie

- 200 g faina

- 250 g zahar pudra

- gem de caise

Mod de preparare:

Untul se freaca cu zaharul. Apoi cu cele 4 galbenusuri, cacao, lapte, bicarbonat dizolvat si faina. Tava se unge cu unt si faina. Dupa aceea se toarna compozitia in tava si se intinde uniform.

Dupa ce s-a copt, se unge cu gem de caise. Bezeaua se prepara din albusuri, astfel: se bat spuma si se adauga cate putin o cantitate de 350 de g de zahar pudra.

Dupa ce este gata, se bate la foc mic pana se intareste ca o crema. Se toarna bezeaua peste blat si se pune la cuptor, lasand usa cuptorului deschisa.

Se lasa pana prinde o crusta. Se mai adauga lapte in cazul in care coca este tare.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/47111425963b6626aeeba61059aa743e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139