Prajitura cu mere

Ingrediente:
 
patru mere rosii, cat mai coapte, ideal un soi dulce-acrisor
125 g unt la temperatura camerei
125 g zahar
doua oua
150 g faina
o ceasca de lapte
doua linguri de zahar tos amestecat cu doua lingurite de scortisoara macinata
o lingurita praf de copt
 
Mod de preparare: untul si zaharul se amesteca bine cu mixerul pana cand compozitia este pufoasa, apoi se adauga pe rand ouale, continuand sa mixati. Se toarna faina data prin sita, praful de copt si un praf de sare, incorporand toate elementele pana cand amestecul este fuild. Doar la final se toarna laptele la temperatura camerei si se mai amesteca putin cu o lingura. Incalziti cuptorul la 180-200 de grade, si ungeti o forma sau un vas potrivit cu putin unt sau ulei si tapetati cu pesmet. Turnati in forma toata compozitia si deasupra adaugati merele decojite, fara samburi si taiate in felii mici, trecute inainte bine prin amestecul de zahar si scortisoara. Lasati deasupra un strat de felii de mar si turnati restul de zahar, daca a mai ramas. Se coace pentru 25-30 de minute, verificand cu o scobitoare ca aluatul sa fie bine facut. Se serveste dupa ce s-a racit putin.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare