Prajituri speciale pentru sarbatori. Prajitura tiramisu cu blat de piscoturi

 O prajitura delicioasa si la mare cautare nu numai la evenimente speciale este prajitura tiramisu cu blat de piscoturi.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

2 pachete mari de piscoturi, a cate 400 g fiecare

8 galbenusuri

750 g mascarpone

500 g frisca vegetala

2 pliculete de zahar vanilat

200 g zahar pudra

4 fiole de esenta de rom

1 pliculet de cappuccino clasic

50 ml lapte dulce

5 lingurite de ness

5 lingurite de zahar pudra

5 lingurite de frisca lichida

cacao pentru pudrat

1 l de cafea preparata


Modul de preparare:

Intr-un castron se pun galbenusurile.

Se adauga zaharul pudra.

Se pune si zaharul vanilat.

Se mixeaza bine, pana ce galbenusurile si-au dublat volumul.

In compozitia rezultata se adauga fiolele de esenta de rom.

Se pune si pliculetul de cappuccino.

Se adauga si laptele dulce.

Bolul se pune deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa.

Se amesteca cu ajutorul unui tel timp de aproximativ 10 minute, pana ce zaharul s-a topit si compozitia a inceput sa se ingroase.

Se mai lasa 10 minute.

Apoi se ia bolul si se pune la racit.

Se pregateste si frisca lichida, preparand-o cu mixerul.

In alt bol se pun ness-ul, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida.

Se amesteca pana ce pasta devine omogena.

Intr-un castron mare se pune mascarpone.

Se mixeaza pana devine o crema.

La aceasta se adauga compozitia cu galbenusuri, dupa ce s-a racit.

Se amesteca pana ce devine compozitia omogena.

Apoi se adauga frisca.

Se mixeaza iar.

Peste aceasta se mai pune compozitia de ness, amestecand din nou.

Piscoturile se inmoaie in cafea, dar nu foarte mult.

Apoi se pune un prim strat de piscoturi intr-o tava dreptunghiulara.

Se pune apoi si o cantitate de crema.

Se pun iar piscoturi.

Apoi un alt strat de crema.

Se pun 3 straturi de piscoturi.

Iar la final, inca un strat de crema intinsa bine.

Se pudreaza pe deasupra cu cacao.

Apoi prajitura se lasa la frigider pana a doua zi, de preferat, pentru o savoare deosebita.

A doua zi se taie prajitura tiramisu si se servesc cate bucati doriti.

Sursa foto

Articole asemănătoare