Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual

Citeste din "Retete & Cocktails"

Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Preparate din Bucataria ruseasca

 Bucataria ruseasca intrece stereotipurile populare, uimind prin sutele de supe, preparatele din peste, carne si deserturile delicioase care nu si-au schimbat retetele in decursul anilor.

Mai mult, pe langa produsele alimentare ruse considerate moderne si preparatele traditionale slave, pe teritoriul Rusiei sunt gatite peste 150 de mancaruri ale altor nationalitati.

Ingeniozitatea cotidiana este un punct forte pe pamantul rusesc, intrucat oamenii care il populeaza cauta mereu sa dezvolte noi retete culinare.

Inainte de secolul al XVII - lea, bucataria ruseasca era compusa in mare parte din retete ce aveau ca ingrediente principale napii si varza fiarta, in diverse combinatii, alaturi de condimente.

Pestele era la acea vreme preparat impreuna cu fructe de padure si ciuperci.

Dieta rusilor a fost foarte mult influentata de Biserica Ortodoxa deoarece acestia posteau pana la 216 zile pe an dupa ce consumul de carne a fost considerat un pacat.

Cu toate acestea, cetatenii din Rusia au compensat consumul de carne cu consumul de peste, preparat fiert, copt, uscat, afumat, sarat sau prajit.

Chiar daca nu exista documente care sa dezvaluie adevaratele retete medievale, unele din acestea raman nepieritoare. Clatitele rusesti (bliny), terci (kasha), tartele umplute (pirozhok), turtele cu miere (prianik) si painea de secara (chyorny hleb) sunt doar cateva preparate traditionale, specifice Rusiei ce nu au fost uitate.

In secolul XVII au aparut coltunasii rusesti (pelmeni) si fideaua (lapsha). Tot in aceeasi perioada, comunitatea si-a dezvoltat obiceiul de a bea ceai. Ceaiul a fost considerat bautura nationala a Rusiei si nu vodca, asa cum se credea. Vodca a aparut mai tarziu pe aceste meleaguri, adusa din China.

Tot in Rusia se prepara des gemul de morcov si se consuma ridichiile negre.

In secolul XVIII, in randul aristocratiei a aparut moda de a angaja bucatari straini, in special francezi care printr-o combinatie de retete indigene impreuna cu propriile lor tehnici de gatit, au contribuit la o noua intelegere cu privire la produsele alimentare traditionale rusesti.

O idee interesanta venita din partea bucatariei franceze a fost cea de a taia carnea si pestele in bucati inainte ca acestea sa fie gatite. Rusii vanau si gateau animalele intregi inainte de ideea francezilor.

Tot in secolul XVIII au aparut in Rusia carnatii si a luat fiinta arta de a amesteca mai multe produse intr-un singur fel de mancare.

In timp, bucataria ruseasca a devenit mai sofisticata si mai delicata fara ca varietatea retetelor sa fie redusa. Din contra, acestea s-au imbogatit cu alte produse alimentare traditionale din cele 15 republici cuprinse in URSS.

Preparatele principale din bucataria rusa sunt supa si ciorbele. Ciorba de burta (borsch), schi, kalya, solyanka, salomat, pohlebka, botvinia sunt cateva denumiri preparate in sute de feluri.

Supa traditionala de varza, schi, l-a impresionat pe scriitorul Alexandre Dumas atat de mult incat a cerut reteta si a adaugat-o intr-o carte privata a sa de bucate.

Bucataria rusa este un buchet alcatuit din numeroase traditii culturale si de influente care s-au revarsat de-a lungul vremii pe meleagurile Rusiei.

Alte articole

Vita Stroganoff
Vita Stroganoff este o specialitate simpla, rapida si gustoasa plamadita prin secolul al XIX-lea in bucataria ruseasca.
Chiftelute mexicane de fasole boabe
Preparatele culinare din bucataria mexicana se remarca prin gustul picant si intens. Pentru a va bucura de aceasta aroma, va invitam sa preparati o reteta delicioasa de chiftelute mexicane de fasole boabe.
Omleta indiana delicioasa cu rosii, ceapa si sos
Bogate in mirodenii, preparatele culinare din bucataria indiana evidentiaza arome puternice. Pentru a simti gustul deosebit al acestora, va propunem sa pregatiti omleta indiana cu rosii, ceapa si sos.
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.
Tagliata di Manzo
Daca vrei sa prepari o reteta inedita din bucataria italiana, cu care sa iti impresionezi invitatii, iti aratam cum sa prepari vrabioara de vita la gratar