Vita Stroganoff


Vita Stroganoff este o specialitate simpla, rapida si gustoasa plamadita prin secolul al XIX-lea in bucataria ruseasca. Succesul de care s-a bucurat in statele occidentale de la inceput a facut ca reteta sa cunoasca mai multe forme locale. Va propunem o varianta care se mandreste ca urmeaza firul traditiei din cartea de bucate a Elenei Molokhovets din anul 1861.       

Ingrediente pentru 4 portii:
500 g muschiulet vitel
300 g ciuperci
200 g smantana
2 cepe mici
1 lingurita cu varf mustar
1 cescuta bulion
4 castraveti murati
sare, piper

Mod de preparare:
Se taie carnea de vitel fasiute, ciupercile in felii mari si se toaca ceapa. Timp de 2 minute se pune vitelul la prajit in putin ulei la foc iute, pana isi schimba culoarea.  Daca carnea se face mai greu inabuseste-o cu apa pana se fragezeste.   Cand carnea e gata trebuie scoasa pe farfurie. Arunca in tigaie ciupercile si ceapa care au fost puse de-o parte, la flacara medie pana se inmoaie. Amestecati regulat, aproximativ 7-8 minute si puneti carnea din nou in tigaie. Adaugati si smantana, apoi amestecati si lasati sa fiarba totul pana intr-un minut. Dupa aceea adaugati cescuta de bulion si mustarul. Lasati cam 5 minute la fiert pana rezulta un sos cremos. Dupa ce se stinge focul se adauga castraveciorii murati taiati in fasiute subtiri.    

Sursa foto: Wikipedia.org  

I. C.


 

Articole asemănătoare