Proprietatile curative ale piersicului

 Originar din Persia si din Asia Centrala, piersicul mai poarta si denumirea Prunus persica sau Amygdalus persica. Acesta apartine speciei Prunus din subfamilia Prunoideae.

Se cultiva pe suprafete mari in intreaga lume, climatul propice fiind cel usor temperat.

Fructele piersicului sunt un vechi remediu european popular, intrebuintat in tratarea multor afectiuni.

Poporul indian a folosit piersicile ca produse alimentare dar si ca produse naturale medicinale.

Piersicele sunt adesea intrebuintate in tratarea alergiilor si la bolilor auto-imunitare.

De asemenea aceste fructe sunt recomandate in tratarea urticariei si eruptiilor cutanate. Are proprietatea de a vindeca afectiuni ale pielii, hidrateaza pielea uscata, aspra sau iritata.

Se recomanda utilizarea piersicilor si pentru scalp, pentru febra fierbinte fara sudoare, abcese ale plamanilor, tuberculoza, iritatii si afectiuni la nivelul stomacului.

Frunzele de piersici sunt folosite pentru colici.

Infuzia de scoarta piersicilor tineri ajuta la tratarea greturilor si varsaturilor.

Piersica are efect racoritor si calmant, este buna in tratarea starilor de agitatie, insomniilor, alergiilor si constipatiei.

Semintele nu se intrebuinteaza deoarece au un continut ridicat de cianura.

Articole asemănătoare

 • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

  Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

 • Lucruri esentiale de stiut despre valoarea nutritiva a sfeclei

  Despre proprietatile terapeutice ale sfeclei rosii se stie din vremuri indepartate. Grecii si romanii au vazut in aceasta radacina un aliment, insa mai mult decat orice, un prieten de nadejde in combaterea febrei si altor afectiuni.

 • Proprietatile curative ale ghimbirului

  In ultimii ani ghimbirul este planta care a castigat tot mai multa popularitate. Datorita studiilor efectuate, specialistii au descoperit

 • Fructe si legume care fac minuni

  Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.

 • Proprietatile curative ale fructelor

  Utilizate frecvent de-a lungul timpului, in alimentatia noastra zilnica, fructele detin o serie semnificativa de proprietati curative asupra organismului nostru: