Proprietatile curative ale ridichilor

Ridichea este o leguma bulboasa suculenta care este cultivata in regiunile cu climat temperat. Nu se cunoaste sigur locul sau zona din care provine insa cert este ca vechii greci si locuitorii Imperiului Roman o foloseau frecvent. De fapt, pana la introducerea cartofului pe continentul nostru, ridichea facea parte din alimentatia de baza a celor mai multi europeni.

 

Astazi dieta zilnica s-a diversificat extrem de mult, iar cel putin teoretic orice locuitor poate avea acces la aproape orice tip de produs din intreaga lume. In aceasta situatie intrebarea care se naste este: Am putea renunta la consumul unor vegetale precum ridichea in ideea ca nutrientii necesari vor fi obtinuti din alte produse? Raspunsul este negativ.

 

 Ridichile pot fi de culoare alba, rosie, violet sau neagra si pot lua forme din cele mai diverse dintre care cele mai frecvente sunt cea cilindrica si cea care se apropie de o sfera. Dincolo de aspectul lor insa, acestea au un continut similar de nutrienti iar impactul lor asupra sanatatii este asemanator.

 

Ridichile si frunzele lor se remarca printr-un continut sporit de vitamina C, calciu, potasiu, molibden si acid folic.

 

La fel ca in cazul unei mari varietati de plante, si in cazul ridichilor  se vorbeste despre implicatiile pe care acestea le-ar avea in prevenirea cancerului de colon, san si prostata. Desi nu s-au intreprins prea multe cercetari pentru a fi dovedit acest lucru, se crede ca responsabil ar fi nivelul ridicat de antioxidanti.

 

Ridichile vin de asemenea in sprijinul sistemului circulator si al sanatatii inimii. Mecanismul este extrem de simplu si se explica prin continutul ridicat de potasiu care concura la echilibrarea tensiunii arteriale.

 

Fiind alimente foarte satioase, ridichile contracareaza senzatia de foame fara a furniza o cantitate mare de calorii, ceea ce le recomanda in dietele pentru slabit.De asemenea ele mai ajuta la o hidratare corespunzatoare a organismului dat fiind continutul ridicat de apa.

 

Tulburarile respiratorii precum bronsita si astmul bronsic sunt prevenite de asemenea prin intermediul continutului ridicat de substante nutritive care intaresc sistemul imunitar. In afara de acestea mai sunt si alte afectiuni care sunt prevenite sau ameliorate prin consum acestor alimente gustoase si sanatoase.

 

Asadar, speram ca v-ati convins de ce eliminarea ridichilor din alimentatie nu este o solutie daca doriti cu adevarat sa aveti parte de o alimetatie sanatoasa.

 

Foto: manxradio.com

Articole asemănătoare

  • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

    Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

  • Lucruri esentiale de stiut despre valoarea nutritiva a sfeclei

    Despre proprietatile terapeutice ale sfeclei rosii se stie din vremuri indepartate. Grecii si romanii au vazut in aceasta radacina un aliment, insa mai mult decat orice, un prieten de nadejde in combaterea febrei si altor afectiuni.

  • Proprietatile curative ale ghimbirului

    In ultimii ani ghimbirul este planta care a castigat tot mai multa popularitate. Datorita studiilor efectuate, specialistii au descoperit

  • Fructe si legume care fac minuni

    Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.

  • Proprietatile curative ale fructelor

    Utilizate frecvent de-a lungul timpului, in alimentatia noastra zilnica, fructele detin o serie semnificativa de proprietati curative asupra organismului nostru:


Warning: fopen(cache/99c970b233025dce94833110769adde2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139