Pui dupa reteta asiatica

Este binecunoscut faptul ca poporul asiatic se hraneste foarte sanatos in ciuda mancarurilor - mai neobisnuite unori - pe care le consuma. Delicatesele Orientului au ajuns cu timpul si la noi, unele au fost adaptate gusturilor de aici, altele sunt cele originale. Daca dorim sa surprindem pe cineva in mod placut din punct de vedere culinar puiul pregatit dupa o reteta asiatica este foarte potrivit:

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 250 g pastai de fasole
- Sare
- 100 g mazare
- 1 ardei gras verde, unul rosu si unul galben
- 1 ceapa rosie
- 200 g morcovi
- 400 g piept de pasare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 8 - 10 linguri sos de soia
- 5 linguri sos chili pentru pui

Mod de preparare

Se spala fasolea, se taie in jumatati si se lasa aproximativ 10 - 12 minute sa fiarba la foc mic. Se spala mazarea, ardeii, se curata ceapa si se taie in cubulete. O jumatate de ceapa se taie in felii subtiri. La fel se intampla si cu morcovii.

Se spala bine carnea, se tamponeaza cu un servet uscat si se taie in felii. Intr-o tigaie mai mare sau intr-un wok se incinge o lingura de ulei de floarea soarelui, apoi se adauga ardeii, ceapa, morcovii si mazarea si se lasa aproximativ 5 minute. Se da gust intregului amestec cu ajutorul sosurilor soia si chili.  Se adauga apoi si carnea si fasolea in wok.

Foarte bine se potriveste langa acest fel de mancare orezul fiert (eventual salbatic, este mult mai sanatos).

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci urzici

    Urzicile sunt recomandate sub orice forma in cazurile de anemie, ca un necesar adjuvant in afara celorlalte vitamine si a unui regim prescris de nutritionist.

  • Springerle - cand biscuitii devin arta

    Biscuiti dulci, cu anason si transformati de bucatari priceputi in mici opere de arta

  • Pulpe de pui cu gutui la cuptor

    Fie ca este inceputul saptamanii ori se apropie finalul acesteia, alegeti sa realizati o reteta apetisanta cu care sa va inveseliti ziua si musafirii: pulpe de pui cu gutui la cuptor.

  • Pui la cuptor cu lamaie si rozmarin

    Daca este o seara in care asteptati multi musafiri, atunci le puteti pregati o reteta perfecta de care vor fi incantati: pui intreg la cuptor cu lamaie si rozmarin.


Warning: fopen(cache/44252852c46b831e159fad459df6727a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139