Pui la cuptor in stil libanez

 Cunoscuta ca fiind foarte aromata si, in acelasi timp, delicioasa, mancarea libaneza este dominata de mirodenii si gusturi rafinate.

Pentru prepararea puiului la cuptor in stil libanez, aveti nevoie de ingredientele de mai jos:

- cateva pulpe superioare de pui

- 2 linguri ulei de masline

- 1/2 lingurita de pudra de scortisoara

- 1 lingurita chimen

- 1 lingurita cu varf de amestec libanez (cimbru uscat, seminte de susan, sumac)

- un varf de cutit de sofran

- cativa catei de usturoi

- 1 lamaie

- sare


Mod de preparare:

Se prepara o marinata din 2 linguri de ulei de masline, suc de lamaie, impreuna cu celelalte condimente.

Se cresteaza pulpele de pui si se pun in marinata.

Se lasa la frigider cateva ore, vasul necesitand acoperire.

Se toarna marinata intr-o tava si se adauga si o cescuta de apa.

Se adauga si pulpele, apoi se pune tava la cuptor la 180 de grade Celsius.

Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa timp de 30 de minute.

Apoi se scoate folia, se stropesc pulpele cu sos si se mai lasa tava in cuptor, fara folie, aproximativ 15 minute pentru a se rumeni.

Se presara patrunjel proaspat in momentul servirii.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/153785d4c5e4ec9f66bb64c423f3db9c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139