Puterea vindecatoare a vitaminei D

 

 In verile insorite, una dintre cele mai des intalnite contraindicatii venite din partea medicilor este expunerea directa la radiatia astrului zilei. Din acest motiv, multi dintre noi renuntam la plaja si preferam sa ne petrecem timpul liber in spatii inchise, fara sa stim ca procedand in acest fel pierdem una dintre cele mai importante surse de sanatate pentru organismul nostru: razele solare.

Daca avem grija sa avem intotdeauna capul acoperit, pentru a preveni insolatia si daca nu ne expunem excesiv radiatiilor ce pot genera arsuri, prin actiunea luminii solare vom beneficia gratuit de tratament pentru multe dintre bolile noastre. 

Dupa cum au observat specialistii, majoritatea acestor beneficii sunt legate de sintetizarea vitaminei D, un proces care se datoreaza actiunii razelor ultraviolete. Ideea conform careia necesarul de vitamina D poate fi asigurat cu usurinta prin alimentatie s-a dovedit, in practica, a fi eronata.

Pentru a se asigura cantitatea minima necesara de vitamina D prin intermediul alimentatiei, ar fi nevoie sa consumam zece pahare de lapte in fiecare zi, o sarcina greu, daca nu chiar imposibil de indeplinit.

Vitamina D previne afectiuni foarte des intalnite precum osteoporoza,  depresia, cancerul de prostata, cancerul de san, psoriazisul, diabetul sau obezitatea.

Statisticile arata ca la nivel mondial 40 % din fetele cu varste cuprinse intre 9 - 11 ani au deficit de vitamina D. Acelasi procent de oameni cu carente de acest tip este valabil si pentru populatia Statelor Unite.

Organele responsabile cu "activarea" vitaminei D sunt rinichii si ficatul de aceea cand unul dintre acestea sau amandoua sunt afectate de diferite boli, corpul nostru va intampina dificultati in asimilarea acesteia.

In cazul expunerii pe o perioada mai indelungata  nu trebuie sa va temeti ca  pielea dumneavoastra  va sintetiza vitamina in exces, prin functia de  autoreglare pe care o detine, organismul va genera doar cantitatea de care are nevoie in acel moment.

Este de retinut  ca atunci cand ne aflam in casa sau in masina, desi suntem despartiti de Soare doar  printr-un geam de sticla, nu vom beneficia de razele binefacatoare intrucat acesta le va impiedica sa mai ajunga la pielea noastra. Chiar si produsele pentru protectie solara slaba (SPF = 8) blocheaza capacitatea organismului de a genera vitamina D in procent de 95% si lasa cale libera declansarii bolilor ce au la baza deficitul de vitamina n organism.

Cei din industria produselor pentru protectie solara se feresc in a prezenta si aceasta latura a problemei si nu doresc sa aflati ca trupul, de fapt, are nevoie de lumina, pentru a nu dauna afacerii pe care o conduc.

Un nivel suficient de vitamina D este esential pentru absorbtia Calciului in intestine. Fara aceasta organismul dumneavostra nu poate absorbi o cantitate suficienta de Calciu si apare inevitabil necesitatea consumului de medicamente si suplimente alimentare.

Nu exista  medicamente,  metode chirurgicale sau vreo procedura ce foloseste inalta tehnologie, care sa aiba rezultate comparabile cu puterea uimitoare de  vindecare a luminii naturale.

Articole asemănătoare

  • O vara sanatoasa cu smoothie de citrice

    Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.

  • Expunerea la soare si beneficiile conexe ale vitaminei D

    Daca te dor frecvent oasele, ai probleme cu vederea, ti-e somn ziua, obosesti repede, te confrunti permanent cu senzatia de sete, o posibila cauza - pe care trebuie sa o iei in calcul - este carenta de vitamina D.

  • Vitamina A, de ce ne trebuie si unde o gasim?

    Vitamina A, cea dintai in grupa vitaminelor liposolubile, se intalneste sub doua forme: retinol (A1) si dehidroretinol (A2). Daca denumirile v-au trimis o clipa cu gandul la “retina”, sa stiti ca acest lucru nu este intamplator.

  • Ouale de Pasti, simple alimente si bijuterii

    Obiceiul colorarii oualor de Pasti este unul dintre cele mai cunoscute in lume. Pentru crestini, culoarea rosie semnifica puterea purificatoare a focului si sangele scurs pe cruce al lui Hristos.

  • Importanta vitaminei K in dieta zilnica

    Oamenii cunosc putine lucruri despre rolul vitaminei K in organism si nu manifesta acelasi interes ca si in cazul vitaminei C sau a vitaminei Soarelui.


Warning: fopen(cache/a898cd08dd4b9618409bcc839e8c5124) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139