Puteti planta legume si toamna

 Soarele lunii august este destul de fierbinte si stimuleaza cresterea si dezvoltarea legumelor din gradina dumneavoastra. Chiar si asa vara nu este singurul anotimp in care puteti sa va bucurati de legumele din gradina.

Spre sfarsitul verii, chiar si inceputul toamnei puteti sa incepeti din nou pregatirile pentru gradinarit. Anotimpul care vesteste ca iarna se apropie cu pasi repezi nu trebuie sa fie un impediment in calea unei noi recolte pe care o veti putea pune in camara spre inceputul iernii. Tot ce trebuie sa stiti este cum sa procedati pentru a nu gresi.

In prima faza incepeti cu pregatirea solului. In gradinile de toamna straturile trebuiesc amenajate altfel fata de cum sunt in mod normal. Acestea trebuie sa contina mai mult pamant pentru a fi la un nivel mai inalt.

Straturile inalte vor oferi un drenaj mult mai bun pentru legumele pe care le veti planta. Cand incepeti sa pregatiti pamantul puteti sa adaugati si ingrasamant sau compost organic in compozitia acestuia.

Dupa ce straturile sunt pregatite puteti sa incepeti sa plantati legumele. Alegeti din produsele specifice toamnei precum spanacul, salata verde, ridichile, varza sau napii.

Pe stratul unde ati plantat aceste legume mici si in crestere, puteti planta si panselute. Astfel gradina va avea o culoare placuta ce se va asorta cu mediul inconjurator.

Protejati-va produsele de inghet prin amplasarea unor paravane menite sa opreasca vantul.

O alta forma de protejare a culturii este asezarea unei pature destul de groase de paie sau fan peste straturi. Fanul va ajuta, de asemenea, in prevenirea buruienilor.

Ultimul lucru pe care il mai aveti de facut este sa udati frecvent straturile.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare