Ciuperci umplute cu legume si cascaval ras

 O reteta simpla si nutritiva este o alegere potrivita sa faca parte din meniul unei zile.

Va recomandam sa incercati reteta de ciuperci umplute cu legume si cascaval ras.

Ciupercile sunt recomandate in alimentatie datorita continutului bogat in proteine si minerale.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

500 g ciuperci de marime medie

500 g orez

100 g cascaval ras

1 ardei gras

1 ceapa mare

2 rosii mari

2 lingurite de ulei de masline

2 lingurite de patrunjel, tocat marunt

sare

piper


Modul de preparare este unul rapid:

Ciupercile se spala si se curata.

Li se taie cozile, care apoi se taie marunt.

Ceapa se taie marunt.

Ardeiul se taie si acesta marunt.

Apoi ceapa si ardeiul se adauga peste ciupercile taiate marunt.

Amestecul obtinut se inabusa intr-o tigaie de teflon.

Se adauga ulei si sare, lasandu-le la inabusit 1-2 minute.

Interiorul ciupercilor se condimenteaza cu sare si piper.

Patrunjelul tocat marunt se adauga peste amestecul inabusit.

Se pun ciupercile intr-o tava, cu gaura in sus.

Apoi se umplu cu amestecul de legume rezultat.

Dupa aceea se rade si cascavalul deasupra.

Se dau la cuptor si se lasa timp de 10 minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin.

Se presara dupa aceea putin patrunjel tocat.

Ciupercile umplute se servesc calde.

Sursa foto

Articole asemănătoare