Rabarbarul si proprietatile lui

Unora dintre noi le place foarte mult aroma inconfundabila a rabarbarului, altora li se pare gustul extrem de rau si de acru. Pe langa faptul ca are acea acreala caracteristica diverselor ierburi, acesta este deseori confundat cu o planta oarecare, una care nu are nici un rol semnificativ.

Ceea ce putini dintre noi stim este faptul ca rabarbarul este de fapt o leguma, chiar daca se foloseste de cele mai multe ori in pregatirea dulceturilor, prajiturilor sau cea a compotului. Rabarbarul detine proprietati foarte sanatoase pentru organismul nostru. Spre exemplu acesta este un pansament pentru stomac recunoscut, se mai poate intrebuinta si ca purgativ, dar si ca optiune pentru cresterea poftei de mancare la copii.

In luna aprilie ne intalnim cu primul rabarbar proaspat. Sezonul acestuia dureaza pana in luna iunie. Dupa aceste luni, planta are nevoie de timp pentru a se regenera si pentru ca la anul recolta lui sa fie mai bogata decat pana acum. Rabarbarul este foarte delicios cand este folosit la prepararea prajiturilor  si a multor altor delicatese.

Ceea ce este comestibil din intreaga planta este tulpina. Frunzele nu sunt bune deloc, insa in anumite tari si radacina se utilizeaza drept medicament. Nu este foarte complicat si nu dureaza mult sa pregatim tulpina inainte de a gati ceva din ea. In primul rand se spala, se indeparteaza frunzele, iar apoi se indeparteaza capetele acesteia.

Cea mai simpla reteta este desigur compotul cu rabarbar: se taie tulpina in bucatele  si se lasa la fiert in apa cu suc de lamaie, coaja de lamaie rasa si 75 g zahar.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Citricele, de ce sunt necesare iarna?

    Citricele sunt fructe originare din partea Asiei de Sud-Est care se invecineaza cu nord-estul Indiei, Myanmar si provincia Yunnan din China. In zilele noastre, totusi, cea mai mare parte a globului se bucura de gustul si proprietatile lor gratie circulatiei marfurilor pe piata internationala.

  • Cum citesti eticheta unui fruct de avocado

    Cu toate ca se numara printre fructele introduse de curand pe piata alimentara din Romania, avocado si-a facut un nume si inca promite multe pentru viitor. Acest lucru este determinat lasand la o parte strategiile de marketing, de valoarea nutritiva ridicata si proprietatile binefacatoare.

  • Retete cu ou si verdeturi. Oul si proprietatile lui. Idei si trucuri.

    Ce a fost mai intai: oul sau gaina? Aceasta este intrebarea care se pune cel mai frecvent cand este vorba de aceasta tema.

  • Oul si proprietatile lui.

    Oul reprezinta o sursa importanta de proteine, aceasta fiind una de o calitate mult mai mare fata de cele extrase de organism din carne, lapte sau peste.


Warning: fopen(cache/8de03d710ac6611e4c91d8ea8f4c2ee0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139