Rafflesia arnoldii, cea mai mare floare

 

 Rafflesia arnoldii,  din familia Rafflesia,  este cunoscuta ca fiind cea mai mare floare din lume. Multe flori din aceasta specie sunt amenintate sau pe cale de disparitie. Se gaseste in insulele Sumatra si Borneo, dar si in insulele Filipine.

 

Este cea mai mare floare din lume, petalele sale masurand aproximativ 1 metru lungime si 3 centimetri grosime. Poate cantari chiar 11 kilograme.

 

Denumirea acestei plante a fost data de la cercetatorul Stamford Raffles, cel care a fondat Colonia Britanica din Singapore in 1819 si de prietenul sau Joseph Arnold, ei fiind cei care au si descoperit aceasta planta in timpul unei calatorii in luna mai a anului 1818.

Articole asemănătoare

 • Din lumea florilor

  Cea mai veche floare, dupa cum a fost numita de cercetatori, a fost un exemplar de Archaefructus sinensis, descoperit in 2002 in China, fosila ce avea o vechime estimata la 125 de milioane de ani.

 • Masa de Pasti din perspectiva nutritionala

  Pastele, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, este prilejul cu care familiile se intregesc, indiferent unde i-ar fi purtat pasii prin lume.

 • Parcul National Paradisul Slovac

  Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

 • Tratamente naturiste pentru circulatia sanguina periferica

  In afara de racelile suparatoare, cea mai mare problema de sanatate in timpul iernii este aceea a circulatiei sanguine problematice

 • 6 sfaturi sanatoase pentru a slabi

  Pierderea kilogramelor nedorite dar si pastrarea unei siluete potrivite depind in cea mai mare parte de ce mancati si cate exercitii faceti zilnic.