Reteta salata mediteraneana cu ton

Foto: wholefoodsmarket.com

- Cu multe proteine si fibre aceasta salata poate fi servita ca fel principal nu doar in cadrul dietei mediteraneene, considerata cea mai sanatoasa dieta din lume.

Se pregateste usor si rezultatul este unul sanatos si hranitor pentru intregul organism.

Ingrediente:

- Doua cutii medii de fasole

- Doua cutii de ton maruntit

- 1 ardei gras taiat fin

- 1/2 cana ceapa rosie taiata fin

- 1/2 cana patrunjel proaspat tocat

- 4 linguri capere clatite

- 1 si 1/2 lingurita rozmarin proaspat tocat marunt

- 1/2 cana zeama de lamaie

- 4 linguri de ulei de masline

- Piper pentru gust

- 1/4 lingurita sare

- 8 cani salata verde amestecata cu alte verdeturi in functie de preferinte

Intr-un castron de dimensiuni medii adaugati fasolea, ardeiul gras, ceapa, patrunjelul, caperele, rozmarinul, 1/4 din zeama de lamaie pe care o aveti, 2 linguri de ulei de masline si dupa gust piper. intr-un alt castron mare adaugati restul sucului de lamaie, 2 linguri de ulei si sare. Adaugati salata si dupa ce amestecati putin impartiti continutul din castron in patru parti egale. Deasupra fiecarei parti puneti tonul si apoi continutul din castronul mediu.

Fiecare portie contine vitamina C, vitamina A, acid folic, potasiu si fier. Ca valoare nutritionala o portie contine 326 de calorii, 17 g grasimi, 17 mg colesterol, 28 g carbohidrati, 22 g proteine, 10 g fibre, 652 mg sodiu, 681 mg potasiu.

Articole asemănătoare