Retete. Placinta cu spanac

 

 Spanacul, numarandu-se printre legumele cu frunze verzi, furnizeaza mai multi nutrienti decat orice alte produse alimentare.

Ingrediente pentru foietaj:

200 g faina

200 g unt

1 ou

sare


Ingrediente pentru umplutura:

700 spanac

50 g stafide

50 g seminte de pin

2 oua

boia de ardei iute

100 g parmezan ras

ulei de masline extravirgin

sare


Mod de preparare:

Pentru prepararea foietajului se folosesc instrumente reci si apa rece ca gheata.

Adaugati un praf de sare si o ceasca de apa rece la faina si framantati pana ce aluatul capata densitate.

Lasati-l la dospit, acoperit cu o carpa, intr-un loc racoros si intunecos.

Cu degetele ude, framantati untul pana cand va avea aceeasi consistenta ca si aluatul, apoi dati-i o forma dreptunghiulara.

Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru bine presarata cu faina si puneti untul in mijloc.

Indoiti aluatul peste unt si presati-l usor cu facaletul astfel incat untul sa se omogenizeze cu aluatul, apoi lasati-l la dospit timp de 5 minute.

Aluatul va trebui intins si indoit de mai multe ori pentru ca produsul final sa fie fraged si sa aiba un miros placut.

Pastrati faina la indemana pentru ca este necesar ca suprafata de lucru si facaletul sa fie in permanenta date cu faina.

Intindeti aluatul in forma de dreptunghi de 1 cm grosime, impaturiti-l in trei si intindeti-l din nou, apoi impaturiti-l din nou in directia opusa si intindeti-l pentru inca o data, dupa care se lasa la frigider timp de 15 minute.

Repetati acest procedeu inca de doua ori, inclusiv perioada in care aluatul este lasat la frigider.

Trebuie sa fie impaturit in trei de sase ori in total, dupa care se obtine foietajul dorit.

Curatati si spalati spanacul cu grija si fierbeti-l in apa putin sarata.

De asemenea, puteti sa il inabusiti.

Dupa aceea spanacul trebuie stors bine pentru a elimina excesul de apa.

Puneti-l intr-o tigaie cu putin ulei si lasati-l la foc potrivit pana ce se elimina apa.

Daca doriti, in loc de a se fierbe, spanacul poate fi gatit direct in tigaie, inabusit adaugand putin ulei.

Lasati-l sa se raceasca, apoi puneti-l intr-un castron, impreuna cu branza rasa, stafidele spalate si inmuiate in apa calda in prealabil, semintele de pin si oul batut cu un praf de boia de ardei iute.

Amestecati toate ingredientele si lasati preparatul un timp, astfel incat sa li se permita aromelor sa se combine.

Impartiti aluatul in doua parti egale.

Intindeti prima bucata de aluat pe suprafata de lucru si puneti deasupra amestecul de spanac, avand grija ca marginile sa ramana libere.

Apoi intindeti a doua bucata de aluat si acoperiti compozitia cu el astfel incat sa uniti marginile celor doua bucati de aluat.

Asezati preparatul intr-o tava unsa cu ulei si puneti-l in cuptorul incalzit timp de 40 de minute.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Delicii de Paste. Rulada de miel cu spanac

    Pentru ca Pastele se apropie, va propunem cateva retete inspirate pentru o masa cu adevarat imbelsugata si traditionala pentru aceasta sarbatoare. Descoperiti savoarea intr-o reteta simpla, pregatind rulada gustoasa de miel cu spanac.

  • Galuste cu spanac in sos alb

    O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.

  • Placinta cu praz si branza

    O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.

  • Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata

    Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.

  • Placinta cu tofu si dovleac

    Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.