Retete. Tortelli cu cartofi


 Tortelli cu cartofi - paste umplute cu cartofi si alte ingrediente - este o reteta tipica partii de nord a Toscanei.

 

Ingrediente pentru tortelli:

500 g faina

4 oua


 

Ingrediente pentru umplutura:

500 g cartofi

1/2 ceapa

1 lingura piure de tomate

1 ou

50 g unt

200 g parmezan ras

sare

 


Ingrediente pentru garnitura:

parmezan ras

unt

 


Mod de preparare:

Pentru a pregati tortelli, amestecati ingredientele si framantati aluatul.

Presarati faina pe o suprafata de lucru si intindeti aluatul cu ajutorul unui facalet pana ce devine subtire.

Fierbeti cartofii in coaja, apoi cojiti-i si pasati-i.

Topiti untul intr-o cratita cu maner si adaugati rondele subtiri de ceapa.

Cand ceapa incepe sa capete o culoare maronie, adaugati piureul de tomate diluat in putina apa fierbinte si mai turnati peste acest amestec doua linguri de apa.

Fierbeti putin, apoi scoateti ceapa si turnati sosul peste cartofii pasati.

Adaugati ouale, parmezanul ras si un praf de sare.

Continuati sa amestecati pentru ca amestecul sa fie omogen.

Terminati de pregatit tortelli.

Din aluatul bine intins, taiati dreptunghiuri de 6X10 cm.

Asezati cate putin din umplutura pe fiecare dintre dreptunghiuri, apoi indoiti-le.

Presati marginile pentru a nu patrunde aer.

Fierbeti tortelli, in apa in clocot, cu sare timp de 10-15 minute.

Cand sunt gata, tortelli trebuie scosi din apa cu ajutorul unei linguri perforate si uscati bine, avand grija sa nu se rupa.

Se asaza intr-un castron, in straturi, cu unt topit si parmezan ras intre ele.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/edd74f022ba0551a717ecb82d20f2f67) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139