Retete cu peste. Chiftelute cu somon si orez salbatic

 Pentru o zi agitata si nu numai, pregatiti o reteta plina de gust: chiftelute cu somon si orez salbatic.


Orezul salbatic se gaseste sub forma de seminte negre. Acesta contine o bogatie de substante nutritive, detinand un continut mai mare de proteine in comparatie cu ovazul sau orezul brun.

De asemenea, o dieta alcatuita din orez salbatic contribuie la scaderea colesterolului "rau" si ajuta la mentinerea unui nivel optim de energie pentru organismul nostru.


Iata ce ingrediente va sunt necesare:

400 g somon file, proaspat

zeama de la 3 lamai

300 g de orez salbatic

1-2 legaturi de patrunjel verde

1-2 legaturi de ceapa verde

ulei pentru prajit

50 g margarina

100 g pesmet

100 g susan macinat

sare

piper


Modul de preparare:

Somonul file se spala.

Apoi se pune la scurs pe un servet absorbant.

Dupa aceea se presara sare peste fileuri.

Se stoarce si zeama de lamaie.

Apoi se pun in tava.

Bucatile de peste se stropesc cu ulei de masline.

Dupa aceea se acopera cu felii de lamaie.

Se dau la cuptor.

Orezul salbatic se spala in 2-3 ape si se pune la fiert in apa cu sare si putin piper.

Se lasa pana ce clocoteste si s-a legat.

Ceapa verde se curata si se toaca marunt.

Apoi se caleste in putin ulei, pana devine transparenta.

Cand pestele este gata, se raceste putin si apoi se desface bucatele.

Intr-un vas se pun bucatile de peste.

Apoi se adauga ceapa calita si orezul salbatic fiert.

Se mai pun tot aici margarina si verdeata tocata marunt.

Se amesteca totul bine.

Se formeaza chiftelute, care se dau prin pesmet.

Apoi se mai trec si prin susanul macinat.

Intr-o tigaie se incinge uleiul mai inainte.

Apoi se pun chiftelutele la prajit.

Cand s-au rumenit, se servesc imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare