Retete cu peste. Plachie de peste

Avand numeroase proprietati benefice, pestele ar trebuie sa faca parte constant din alimentatia noastra. De aceea va propunem sa preparati reteta de plachie de peste.


Ingrediente:

4 bucati de burta de peste ori fileuri

4-5 cepe uscate

2-3 rosii

4-5 linguri cu bulion

200 ml vin alb sec sau demisec

3-4 felii de lamaie

2-3 catei de usturoi

patrunjel verde

sare

boabe de piper

boia iute

1 lingurita de cimbru si busuioc macinate

piper macinat

ulei


Se pregateste astfel:

Ceapa se curata si se taie marunt.

Apoi se pune la calit intr-o tigaie cu doua linguri de ulei.

Usturoiul se curata si se taie fasii.

Se pune peste ceapa.

Se caleste putin.

Se presara si un praf de sare.

Cand devin moi, se adauga doua linguri de bulion.

Se condimenteaza cu piper, boia, cimbru si busuioc.

Se toarna si jumatate din cantitatea de vin alb.

Se amesteca 2-3 minute.

Se ia de pe foc apoi.

Pestele se curata si se spala.

I se scot maruntaiele.

Se freaca apoi cu putina sare.

Se unge apoi pe toate partile cu bulion.

Intr-o tava se pune ulei.

Se adauga ceapa cu bulion.

Se adauga si pestele.

Se pun si foile de dafin.

Se presara si boabele de piper.

Lamaia si cu rosiile se taie felii cu care se orneaza pestele in tava.

Se toarna si o ceasca cu apa.

Se da apoi tava la cuptor, la foc mic.

Se lasa timp de 40 de minute.

Apoi se toarna vinul peste peste.

Se mai lasa 10 minute la cuptor.

Cand este gata, se serveste cald.

Sursa foto

Articole asemănătoare