Retete rapide cu legume. Pateu de dovlecei

Cei care adora legumele crude si nu numai, pot opta pentru pregatirea unei retete cu preparare rapida si fara foc: pateu de dovlecei.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

1 dovlecel mic

1 varf de cutit de tahini

zeama de la 1/4 lamaie

1 lingura ulei de masline sau de floarea-soarelui

2 catei de usturoi

1 lingura de cimbru si patrunjel, tocate

1 lingura de paprika

sare


Se prepara astfel:

Dovlecelul se spala si se curata de coaja.

Se taie marunt.

Verdeata se toaca.

Apoi dovlecelul si celelalte ingrediente se pun in blender pentru 2 minute.

Se formeaza o pasta.

Pateul rezultat de dovlecei se decoreaza cu legume si verdeata.

Se serveste imediat.

Se poate pastra la frigider pana la 2-3 ore.

Se serveste cu castraveti si ridichi, pe bucati de paine prajita.

Sursa foto

Articole asemănătoare