Dovlecei umpluti cu legume

O reteta delicioasa cu preparare rapida este cea de dovlecei umpluti cu legume.

Ingrediente:

3 dovlecei mici

1/2 ceapa

3 ciuperci mici

1 morcov mic

1/2 ardei gras

1 lingura de fasole rosie fiarta, din conserva

frunze de patrunjel

1 rosie

putin ulei de masline


Modul de preparare:

Dovleceii se spala si se taie in jumatate, pe lungime.

Apoi se scoate miezul de la fiecare jumatate, cu o lingurita.

Ceapa impreuna cu celelalte legume se taie cubulete ori se toaca marunt, in functie de preferinta dumneavoastra.

Ceapa se pune putin la calit, in ulei de masline.

Cand a devenit moale, se adauga si celelalte legume si miezul de la dovlecei.

Acestea se lasa la calit timp de 10 minute.

Se amesteca din cand in cand.

La final se condimenteaza cu sare si piper.

Cu compozitia rezultata se umplu jumatatile de dovlecei.

Apoi se dau la cuptor la foc mic, timp de 10 minute.

Dovleceii proaspat scosi din cuptor se decoreaza cu frunze de patrunjel.

La umplutura de legume mai puteti adauga si piept de pui, insa aceasta carne va trebui sa o preparati separat.

Sursa foto

Articole asemănătoare