Retete de post. Sarmale cu pulpa de dovleac

 Reteta de post de sarmale cu pulpa de dovleac este o mancare cat se poate de savuroasa si sanatoasa.

Mai jos aveti ingredientele necesare:

- 500 g pulpa de dovleac

- 3 cepe

- 300 g orez

- 100 g seminte de dovleac

- 50 g stafide

- 1 cana cu apa

- 1 varza alba

- 50 g unt

- 300 g rosii

- 4 linguri cu ulei

- 1 pahar cu vin alb

- 200 g smantana

- cimbru

- marar verde

- sare si piper, dupa gust

Mod de pregatire:

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Apoi se pune intr-o tigaie cu ulei incins. Pulpa de dovleac se da pe razatoarea mare si se pune peste ceapa, tot la calit. Dupa ce au trecut 8-10 minute, se adauga orezul, semintele de dovleac zdrobite si stafidele.

Se amesteca 3 minute, apoi se pune o cana cu apa. Se lasa pe foc pana ce lichidul a scazut, apoi se adauga sarea si piperul, dupa gust. Se lasa compozitia sa se raceasca. Varza cruda se opareste si i se desfac frunzele. Se umplu frunzele de varza cu compozitia de dovleac rezultata.

Apoi se ruleaza foile si se pun la prajit timp de 5-7 minute, intr-o tigaie cu ulei incins.

Se pregateste si sosul pentru sarmale. Varza ramasa se toaca marunt, rosiile se taie in cuburi si se adauga in tava cu putin ulei incins. Se lasa la calit 3 minute, apoi se toarna peste ele un pahar de vin alb.

Dupa aceea se mai pun cimbru si marar tocat. Sarmalele prajite se pun in sosul preparat si se lasa in cuptor 45 de minute. Se servesc cu 2-3 linguri de smantana pe deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare