Sarmale cu carne, fierte in dovleac

 Un miros imbietor de dovleac se va raspandi in bucatarie si sarmalele vor fi foarte apetisante daca veti incerca reteta de sarmale cu carne, fierte in dovleac.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

un dovleac potrivit

2 verze murate

amestec de carne de porc cu carne de vita pentru umplutura

smantana

foi de dafin

piper

afumatura (kaizer, fleica afumata sau piept de porc)


Se prepara astfel:

Dovleacul se taie in partea de sus.

Apoi se curata de seminte.

Se scoate si miezul, care apoi se toaca marunt.

Se prepara carnea pentru umplutura.

Apoi se infasoara in foi de varza murata.

In interiorul dovleacului se pune mai intai un strat de afumatura.

Dupa aceea se pun in dovleac si sarmalele impachetate.

Intre straturile de sarmale se pune miezul taiat de dovleac.

Se mai adauga tot intre straturi foi de dafin si boabe de piper.

Dovleacul gata prepatit se pune intr-o oala mare cat sa il cuprinda.

Apoi se toarna apa in oala respectiva si se pune la cuptor.

Se lasa la foc mic timp de 3 ore.

Sarmalele gata facute se pun pe un platou, ornate cu miez de dovleac si smantana.

Sursa foto

Articole asemănătoare